Zkusili jste někdy ochutnat mladé smrkové výhonky? Jestli ne, tak to určitě udělejte a jestli si pochutnáte, pokračujte v poznávání dál. Naše recepty vás budou bavit!

Sirup ze smrkových výhonů užívejte ráno na podporu imunity. Je skvělý i na průdušky a tiší bolesti končetin. Na 5litrovou lahev budete potřebovat 1,5 kg krystalového cukru a 5 citronů. Skládejte postupně vrstvy výhonků, cukru a plátků citronu, poslední vrstvu tvoří cukr. Lahev zakryjte celofánem a dejte na 2–3 týdny na slunné místo. Vznikne hustá šťáva, kterou sceďte přes plátýnko a uchovávejte v lednici.

NALOŽENÉ VÝHONKY  Ocet, sůl a pepř zahřejte, až se rozpustí, zalijte výhonky ve sklenici, zavíčkujte a nechte dva měsíce proležet v lednici. Skvělá chuťovka k sýrům!